Viyana | 29 Mayıs – 1 Haziran 2025
Avrupa’daki Kafkas diasporası, kültür, spor ve dayanışmayı buluşturan dev bir etkinlik için Viyana’da bir araya geliyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Uluslararası Viyana Çerkes ve Kafkas Günleri, 29 Mayıs–1 Haziran 2025 tarihleri arasında dört gün boyunca sürecek kültürel bir şölene ev sahipliği yapacak.
Etkinlik, FK Adige’nin organize ettiği futbol turnuvası ve kültür festivaliyle başlayacak. 22. Viyana’daki Elite Platz’ta düzenlenecek açılış günü boyunca hem heyecan dolu maçlar hem de sahne performansları, yöresel stantlar ve çocuklara özel etkinlikler ziyaretçileri bekliyor.
İkinci gün, katılımcılar rehber eşliğinde Viyana’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfedecek. Akşam saatlerinde ise 16. Viyana’daki Diyar restoranında, diaspora ve kültürel hafıza temalı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Etkinliğin konukları arasında yazar ve araştırmacı Elbruz Aksoy ile kültür insanı Fatih Ekim yer alacak.
31 Mayıs’ta düzenlenecek açık hava pikniği, festivalin en renkli günlerinden biri olmaya aday. Yerel lezzetlerin ve kültürel sunumların ön planda olacağı bu günde, ziyaretçiler geleneksel dans gösterileri ve canlı müzik eşliğinde doğayla iç içe bir gün geçirecek.
Festival, 1 Haziran’da FK Adige’nin önemli bir futbol karşılaşmasıyla son bulacak. 21. Viyana’daki Elite Platz’ta oynanacak maçla birlikte dört gün süren birlik ve dayanışma dolu etkinlikler coşkulu bir şekilde kapanacak.
1. Uluslararası Viyana Çerkes ve Kafkas Günleri, Kafkas kültürünü yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan önemli bir buluşma olarak dikkat çekiyor. Organizasyon komitesi, Avrupa’daki tüm Çerkes ve Kafkas topluluklarını bu anlamlı etkinliğe davet ediyor.