Abhazya şehidi Yehoj Hanefi Arslan için inşa edilen şehitlik anıtının açılışı 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 14.00’te Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Yukarı Karagöz (Makarhable) Köyü'nde gerçekleştirilecek. Şehidin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla düzenlenecek tören için hazırlıklar tamamlanırken, bölge halkı ve soydaş topluluklar etkinliğe davet edildi.
Anma programında, şehit Yehoj Hanefi Arslan’ın Abhazya’nın özgürlük mücadelesindeki yeri, verdiği fedakâr mücadele ve bıraktığı manevi miras bir kez daha vurgulanacak. Törende dualar okunacak, şehitlik anıtı köy halkı ve katılımcılar eşliğinde resmî olarak açılacak.
Yerel dernekler, federasyon temsilcileri ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki Abhaz ve Çerkes topluluklarının da törene katılım göstermesi bekleniyor.
Tören Bilgileri
Yer: Kayseri / Pınarbaşı / Yukarı Karagöz (Makarhable) Köyü
Tarih: 16 Mayıs 2026, Cumartesi
Saat: 14.00
Şehidimizin ruhu şad olsun.