Çerkes Peyniri Tescillendi

Pınarbaşı Belediyesi ve Birleşik Kafkasya Derneği'nin “Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peyniri”nin coğrafi işaret tescil başvurusu kabul edildi.

Pınarbaşı Belediyesi ve Birleşik Kafkasya Derneği'nin 2020 Yılı Ocak ayında “Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peyniri”’nin coğrafi işaret tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “724” sayı ile tescil edildi. Tescilin ilanı 100 sayılı Resmî Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde 03.05.2021 tarihinde yayımlanacak.

2020 yılının Ocak ayında Pınarbaşı Belediyesi ve Birleşik Kafkasya Derneği tarafından coğrafi işaret başvurusu gerçekleştirilen Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peynirinin tescil çalışmalarında nihayet sona gelindi ve Çerkes peynirinin coğrafi işaret tescil belgesi Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun büyük gayretleri sonucu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “724” sayı ile tescil edildi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu,”Tüm Pınarbaşılı hemşerilerime hayırlı olsun. Bugün itibariyle çerkes peynirinin coğrafi işaret tescil belgesi elimize ulaştı. Artık çerkes peynirimizin bundan böyle gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında daha çok tanıtılması için çalışmalar yürüteceğiz dedi.

Başkan Uzunluoğlu şöyle devam etti; Pınarbaşı adına yapılan tüm çalışmaların titizlikle yapıldığını ancak kültürel ve geleneksel çalışmaların gelecek nesillere miras olarak aktarılacağından dolayı ayrı bir değere sahip olduğunu söyledi. Başkan Uzunluoğlu coğrafi işaret tescilinin kısa sürede tescil ettirmenin gururunu yaşadıklarını ancak tescil belgesi alınmasının başlangıç olduğunu, tescil ettiren kurum olarak Pınarbaşı Belediyesi’nin Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peynir üreticilerinin listesinin hazırlanması, yıllık üretim miktarının belirlenmesi, üreticiler ve pazarlama faaliyetinde bulunanların tedarik zincirinin hangi aşamasında yer aldığının tespit edilmesi (toptan, perakende, e-ticaret vb.) gibi mecburi çalışmaların yapılması gerektiğini de belirtti. Başkan Uzunluoğlu; Pınarbaşı Patatesi için de coğrafi işaret çalışmalarına başlandığını ve Pınarbaşı Patatesinin tescilinin de ilçeye kazandırılacağını söyledi.


Kaynak
https://www.kayseriviphaber.com/cerkes-peyniri-tescillendi/5763/
Yorumlar
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.
Önerilen Haberler