Google Translate, Abhazca da Dahil 110 Yeni Dil Ekliyor

Google, Çeviri özelliğinin önemli ölçüde genişletildiğini ve Abhazca, Avarca, Çeçence ve Osetçe dahil 110 yeni dil eklendiğini duyurdu . Önümüzdeki birkaç gün içinde bu yeni diller, translate.google.com ve Google Çeviri Uygulamalarında kullanıma sunulacak ve hizmet tarihindeki en büyük genişlemeye işaret edecek.

Bu güncelleme, Google'ın dil engellerini ortadan kaldırma ve çeviri araçlarını dünya çapında daha fazla kişiye erişilebilir kılma yönündeki devam eden çabalarını takip ediyor. Google, 2022'de daha önceki örnekler olmadan çeviriye olanak tanıyan Zero-Shot Makine Çevirisi'ni kullanarak 24 yeni dil tanıttı. Ayrıca şirket, küresel olarak en çok konuşulan dilleri desteklemeyi amaçlayan 1.000 Dil Girişimi'ni başlattı.

Daha önce, Yandex'le çalışan Abhaz dilbilimci ve araştırmacı David Dasania, Yandex'in birçok Kuzey Kafkas dilini Çevirmen hizmetine dahil etmeyi planladığını açıklamıştı . Buna Abhazca, Abazaca, Çerkesçe, Karaçay-Balkarca, Nogayca, Osetçe, Çeçence, İnguşça gibi diller ve çeşitli Dağıstan dilleri dahildir.

Bu gelişmeler, Kuzey Kafkas dillerini konuşanlar için önemli bir kilometre taşı olup, onlara daha iyi iletişim ve bilgiye erişim araçları sağlamaktadır. Bu dillerin Google Translate ve Yandex Translator gibi önemli çeviri hizmetlerine dahil edilmesi, daha fazla dilsel kapsayıcılık ve bu çeşitli dilsel mirasların korunması yönünde önemli bir adıma işaret ediyor.

Kaynak: AbkhazWorld.com

Etiketler
Yorumlar
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.
Önerilen Haberler