Kafkasya'nın Atları Kitabı Çıktı

Eskişehir Osmangazi üniversitesi, Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi M. Tekin Koçkar'ın Kafkasya Atları kitabı çıktı.

Eskişehir Osmangazi üniversitesi, Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi M. Tekin Koçkar'ın Kafkasya Atları kitabı çıktı. Kitapta Kafkasya'da yetiştirilen at ırkları, halkların at kültürleri ve Nart destanları gibi sözlü edebiyat ürünleri ele alıyor. 

Koçkar, kitapla ilgili olarak, " 'Kafkasya’nın Atları' kitabı bütün Kafkasya’da günümüzde yetiştirilen at ırkları, bölgede yaşayan Adige (Çerkes-Kabardey), Abhaz, Karaçay-Malkar, Oset, Çeçen-İnguş, Dağıstan, Azerbaycan halklarının at kültürleri, gelenekleri ve Nart Destanlarını içeren sözlü edebiyatlarını da kapsıyor. Bölgede M.Ö. 3 binli yıllarda başlayan atlı kültürün günümüze kadar geçirdiği aşama gözler önüne serilmeye çalışılıyor. Bölgede yaşamış eski kültürler olan Maykop ve Koban kültürleri ile Meot, İskit, Sarmat, Alan gibi halkların bölgede bıraktığı izlerin günümüze kadar yansıması ele alınıyor. Mümkün olduğu kadar çok kaynaktan yararlanılarak yapılan bu çalışma yaklaşık 40 yıllık bir araştırmanın ürünü" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.
Önerilen Haberler