Kuzey Kafkasyalı Zafere Koştu

Topkapı Koşusu'nu Kuzey Kafkasyalı kazandı.

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478 yılında yaptırılan Topkapı Sarayı, günümüzde İstanbul'un en önemli turistik mekanlarının arasında yer almaktadır. Bu önemli yapı adına düzenlenen G2 koşu, İstanbul'da günün bir diğer önemli mücadelesi olarak saat 17.00'de start aldı.

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesine sahne olan yarış, 1600 metre mesafe çim pistte koşuldu.

Yarış hayatları başarılarla dolu 7 safkanın boy gösterdiği bu mücadeleyi, Onur Dilbaz'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Kuzey Kafkasyalı (Luxor - Uba / River Special) jokeyi Hışman Çizik ile kazandı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki al erkek safkan, bu önemli mücadeledeki birinciliğiyle 4 aylık galibiyet özlemini noktalarken, yarış hayatının 2. Grup koşu zaferini kazanmış oldu.

Tamamı erkek 7 safkanın start aldığı mücadeleyi ikinci bitiren isim ise jokeyi Gökhan Kocakaya idaresindeki Long Runner (Gio Ponti - Borrowing Base / Personal Flag) oldu. Tabelanın üçüncü basamağındaki safkan Ahmet Çelik ile After Forever (Luxor - Wicked World / Devir) olurken, dördüncü sırada jokeyi Selim Kaya ile Ulan Bator (Luxor - Gençceren / Kaneko) yer aldı. Gökhan Gökçe ile bu koşuda start alan Yamanlarbeyi (Torok - Alakan / Kaneko) ise pistten beşinci olarak ayrıldı.

Yarışı kazanan Kuzey Kafkasyalı için bitiriş derecesi 1.35.78 olurken, farklar 1/2 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Kaynak
https://www.tjk.org/TR/YarisSever/News/Page/36680
Yorumlar
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.
Önerilen Haberler