Yaptığı Tablolarla Öğrencilere Burs Veriyor

Uzuntarla Adige Kültür Derneği’nin Başkanı Sedat Yenişen, atıl ürünlerden yaptığı tabloları satarak elde ettiği gelirle öğrencilere burs veriyor.

Uzuntarla Adige Kültür Derneği’nin Başkanı Sedat Yenişen, TSK'dan emekli olduktan sonra kurduğu atölyede atıl ürünlerden yaptığı tabloları satarak elde ettiği gelirle mahallesindeki öğrencilere burs veriyor. 

Yaklaşık 10 senedir bu şekilde öğrencilere burs verdiklerini dile getiren Uzuntarla Adige Kültür Derneği Başkanı Sedat Yenişen, “Silahlı kuvvetlerden emekli oldum. Emekli olduğumda amacım böyle bir hobi atölyesi kurup, kendimce bir şeyler yapmaktı. Yaklaşık 10 senedir öğrenci okutmaktayız. Burada yaptığım tablolarla okuyan öğrencilere bir katkımız olsun diye. Öğrencilere destek amaçlı satıyoruz. Hiçbir gelirimiz, şahsımıza ait bir kazancımız yoktur. Malzemelerimiz hep atıldır, geri dönüşümdür. Böyle tablolar, yakma objeler, Çerkes objeleri yaparak insanlara sattık. Sattığımız bedeli de öğrencilere katkı olarak gönderdik. Şu an, bu sene 6 öğrencimizi okutmaktayız. Onlara bir nebze de olsa destek oluyorsak bizlere ne mutlu” dedi. 

Tabloların yapımında atıl ürünlerin kullanıldığını ve böylece hem öğrencilere katkı sağlandığını hem de doğanın kirlenmesinin önlendiğini vurgulayan Dernek Genel Sekreteri Vedat Eroğlu ise, “Atıl olan malzemeleri tekrar hayata geçiriyor. Çok güzel de Çerkes motifleriyle katkı sağlıyor. Onların doktor olduğunu, mühendis olduğunu, iletişim fakültesini bitirdiğini görmek bizler için büyük onur oluyor. Birinci ölçümüz öğrencilerin Uzuntarla’da ikamet etmeleri gerekiyor. Çünkü her tarafa yetişmemizin imkanı yok. Gençlerimizle gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak
İhlas Haber Ajansı
Yorumlar
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.
Önerilen Haberler