21 Mayıs Direnişin Günüdür

21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Soykırımı ve Sürgünü‘nün 156. yılında Twitter üzerinden farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Soykırımı ve Sürgünü‘nün 156. yılında Kafkas Dernekleri Federasyonu ve Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği (EKKKDD) Twitter üzerinden farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Federasyon ve dernek yönetim kurulu, yaklaşık 1,5 milyon Çerkesin tarih boyunca yaşadıkları topraklardan sürülmesinin 156. yılında coronavirüs nedeniyle toplu anma programı gerçekleştiremeyince sosyal medya üzerinden çalışma başlattı. 21 Mayıs 2020 saat 21.05’te başlatılan çalışma ile sosyal medya platformu Twitter üzerinden #21may1864 ve #ÇerkesSoykırımıVeSürgünü yazılı binlerce mesaj görsellerle desteklenerek Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak atıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, CHP Milletvekili Utku Çakırözer ve bir çok isimde destek mesajları gönderdi. Kısa süre içinde Türkiye gündeminde 1’inci sıraya, dünya gündeminde ise 17’nci sırada yerini alan hashtag çalışması farkındalık yarattı.


Kaynak
MERVE ÇAKIR
Yorumlar
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.
Önerilen Haberler