Kayseri Bağımsız Milletvekili Adayı Mutlu Akkaya

28. Dönem Kayseri - Bağımsız Milletvekili adayı Mutlu AKKAYA


14 Mayıs’ ta yapılacak milletvekili seçimlerinde Çerkes aday adaylarının listelerde yeterince yer almadığı dile getiriliyor. Sayısal veya oransal olarak bakıldığında bu görüş doğru kabul edilebilir ancak siyasetin kendi kuralları olduğunu unutmamak gerekiyor.

Siyasi örgütlenmelerin içinde aktif olarak yer almayanların siyaset basamaklarını çıkamadığını, hatta bu örgütlerde aktif olan aday adayların bile basamaklardan aşağıya itildiğine her seçim döneminde rastlıyoruz.

Kayseri’ deki STK larımızın oluşturdukları komisyon ile uzun zamandır seçime yönelik çalışmalar yaptıklarını biliyoruz. Ancak yapılan çalışmalar neticesinde siyasi parti örgütlerinin yaklaşımının temsiliyet ve adaylık noktasında beklentilerimizin çok uzağında kaldığına şahit oluyoruz.

Bu noktada çok doğru bir karar vererek Kayseri Bağımsız Milletvekili adaylığını açıklayan Sayın Mutlu Akkaya’ yı kararından dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.



Siyasi yol


Çerkes toplumunda Guaşeler halkları için yaptıkları fedakarlıklarla tarih sayfalarına not düşülerek anılırlar.

Emine Sezgin Aslantok kardeşimiz de bu Guaşelerimizden biridir. Bağımsız aday olarak girdiği yarışta Uzunyayla’nın en ücra köylerinden tutun da Kayseri ilinin kenar mahallelerine kadar ulaşmış; tüm kadın kardeşlerimizin nefesi, umudu, sesi olmuştur. Siyasi olarak yarattığı sinerji tüm partilerin gündemine oturmuştur.

Çerkes aday arayışına düşen en büyük parti, iki dönem Hülya Nergis Atçı kardeşimize ilk sıralardan adaylık vermiş, kendisi iki dönem mecliste temsil yetkisine sahip olmuştur.

Bu dönem yine tüm partiler tarafından özellikle Çerkes Diasporasının yoğun olduğu Kayseri’de yok sayıldık. Çerkes toplumunun yok sayılmasına tepki olarak elini taşın altına koyup bağımsız aday olan Mutlu Akkaya kardeşimiz, üzerine düşeni cesurca yerine getirmiştir.

Şimdi sıra bizde! Önceliğimiz tüm ideolojilerden öte halkımızın temsil yetkisine sahip olmasıdır. Çerkes halkının kendisi için kullandığı her oy kutsaldır. Çerkes olduğumuzu hatırlayacağımız, birlik olduğumuzu sandığa yansıtacağımız gün bugündür.

Tüm kurumlarımız, guaşelerimiz, thamatelerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, kanaat önderlerimiz bu sefer “ama”sız, “fakat”sız bir masa etrafında toplanacağız, birlikte yol yürüyeceğiz, hedefe ulaşmayı da başaracağız.

Buradan çağrı yapıyor, maddi manevi Mutlu kardeşimizin yanında olalım diyorum. (Yaşar YILMAZ)

Kaynak
Yaşar Yılmaz
Yorumlar
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.
Önerilen Haberler